သေဘၤာသီးအသားက အေစးနဲ႕ မ်က္ႏွာျပင္ကို ပြတ္တိုက္ေပးရင္
(၁) သေဘၤာသီးဟာ မ်က္ႏွာျပင္က အမည္းစက္ေတြကို ကင္းစင္ၿပီး မလွမပနဲ႕ ၀ါဖန္႕ဖန္႕အသားအရည္ကို အေရာင္ျပန္လည္ေတာက္ပလာေစတယ္
(၂) ပ်ားရည္ကို မ်က္ႏွာျပင္မွာ လိမ္းေပးၿပီး ၁၀မိနစ္ထား ၿပီး ေရေႏြးေလးနဲ႕ သန္႕စင္ေပးမယ္ မ်က္ႏွာသစ္ေပးမယ္ ဆိုရင္ မ်က္ႏွာအသားအရည္ကို ေခ်းေညာ္ကင္းစင္
သန္႕ရွင္းၿပီး ေခ်ာေမြ႕ေစႏိုင္တယ္
(၃) သခြားသီးအေစးေလးနဲ႕ မ်က္ႏွာကို ပြတ္ေပး ၿပီၤး ေရေအးေလးနဲ႕ မ်က္ႏွာသစ္ေပးမယ္ ဆိုရင္ေလ မ်က္ႏွာအသားအရည္ေပ်ာ့ေျပာင္းၿပီး အေရျပားေလးကို တင္းရင္းေနေစတယ္တဲ့
(၄) ၾကက္ဥ က အႏွစ္ နဲ႕မ်က္ႏွာျပင္ကို လိမ္းထားၿပီး ေျခာက္ေသြ႕ရင္ေရေႏြးေလးနဲ႕ မ်က္ႏွာသစ္ေပးခဲ့ရင္ အဆီမ်ားတဲ့မ်က္ႏွာျပင္ေပၞက ေခ်းေညာ္ေတြကို သန္႕စင္ေစပါတယ္တဲ့၊ မွဲ႕ေျခာက္ေတြ၊ တင္းတိပ္ေတြရွိသူေတြအတြက္ လည္း သက္သာေပ်ာ္ကင္းေစပါတယ္ တဲ့
(၅) အကာက အသားအေရကို တင္းရင္းေစတာမို႕ အကာေလးနဲ႕ေပါင္းတင္ရင္ မ်က္ႏွာျပင္မွာ ပါးရည္တြန္႕သူေတြ အတြက္ အသံုး၀င္ပါတယ္တဲ့
( အကာရည္ေလးကို ပါးျပင္မွာ လိမ္းထားၿပီး ေျခာက္ေသြ႕တာနဲ႕ (ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕) မ်က္ႏွာသစ္ေပးရတယ္ေလ...
ၿပီးမွ ေရေအးေလးနဲ႕ ထပ္သစ္ရတယ္
အဲလိုလုပ္လုိက္ရင္ မ်က္ႏွာမွာ တင္းရင္းၿပီး ၾကည္စင္သြားသလိုခံစားရတာ လွႏိုင္က်ပါေစ
(၁) သေဘၤာသီးဟာ မ်က္ႏွာျပင္က အမည္းစက္ေတြကို ကင္းစင္ၿပီး မလွမပနဲ႕ ၀ါဖန္႕ဖန္႕အသားအရည္ကို အေရာင္ျပန္လည္ေတာက္ပလာေစတယ္
(၂) ပ်ားရည္ကို မ်က္ႏွာျပင္မွာ လိမ္းေပးၿပီး ၁၀မိနစ္ထား ၿပီး ေရေႏြးေလးနဲ႕ သန္႕စင္ေပးမယ္ မ်က္ႏွာသစ္ေပးမယ္ ဆိုရင္ မ်က္ႏွာအသားအရည္ကို ေခ်းေညာ္ကင္းစင္
သန္႕ရွင္းၿပီး ေခ်ာေမြ႕ေစႏိုင္တယ္
(၃) သခြားသီးအေစးေလးနဲ႕ မ်က္ႏွာကို ပြတ္ေပး ၿပီၤး ေရေအးေလးနဲ႕ မ်က္ႏွာသစ္ေပးမယ္ ဆိုရင္ေလ မ်က္ႏွာအသားအရည္ေပ်ာ့ေျပာင္းၿပီး အေရျပားေလးကို တင္းရင္းေနေစတယ္တဲ့
(၄) ၾကက္ဥ က အႏွစ္ နဲ႕မ်က္ႏွာျပင္ကို လိမ္းထားၿပီး ေျခာက္ေသြ႕ရင္ေရေႏြးေလးနဲ႕ မ်က္ႏွာသစ္ေပးခဲ့ရင္ အဆီမ်ားတဲ့မ်က္ႏွာျပင္ေပၞက ေခ်းေညာ္ေတြကို သန္႕စင္ေစပါတယ္တဲ့၊ မွဲ႕ေျခာက္ေတြ၊ တင္းတိပ္ေတြရွိသူေတြအတြက္ လည္း သက္သာေပ်ာ္ကင္းေစပါတယ္ တဲ့
(၅) အကာက အသားအေရကို တင္းရင္းေစတာမို႕ အကာေလးနဲ႕ေပါင္းတင္ရင္ မ်က္ႏွာျပင္မွာ ပါးရည္တြန္႕သူေတြ အတြက္ အသံုး၀င္ပါတယ္တဲ့
( အကာရည္ေလးကို ပါးျပင္မွာ လိမ္းထားၿပီး ေျခာက္ေသြ႕တာနဲ႕ (ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ႕) မ်က္ႏွာသစ္ေပးရတယ္ေလ...
ၿပီးမွ ေရေအးေလးနဲ႕ ထပ္သစ္ရတယ္
အဲလိုလုပ္လုိက္ရင္ မ်က္ႏွာမွာ တင္းရင္းၿပီး ၾကည္စင္သြားသလိုခံစားရတာ လွႏိုင္က်ပါေစ
No comments:
Post a Comment